Skip to main content

Kerngroep Communicatie

De kerngroep communicatie van de Maartenskerkgemeente speelt een cruciale rol in het verbinden van de gemeenschap. Ze zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de activiteiten binnen de gemeente. Dit doen ze via verschillende kanalen:

Kruispunt



Kerkblad. Een periodieke uitgave die diepgaande artikelen, interviews en verhalen bevat over het leven binnen de gemeente en daarbuiten, inclusief algemene informatie.

Kruispunt op zondag





Weeknieuws. Een wekelijkse nieuwsbrief die de gemeenteleden informeert over de aankomende activiteiten, diensten en andere belangrijke mededelingen.

Website




Website: De centrale hub waar alle informatie over de Maartenskerkgemeente te vinden is, inclusief nieuws, agenda’s en contactinformatie.

Maartenskerkapp met tekst




App: Een handige app die gemeenteleden in staat stelt om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot het laatste nieuws (en hierop te reageren), de agenda, de andere gemeenteleden,  en het doen van giften. Zie ook de speciale pagina over de Maartenskerk-app.

De kerngroep Communicatie zorgt voor actuele algemene informatie en houdt toezicht op onze privacy-afspraken. Daarnaast bewaken ze de kwaliteit van de berichten en zorgen ze voor samenhang tussen de verschillende publicatievormen. Dankzij de inzet van de kerngroep communicatie blijft de Maartenskerkgemeente goed geïnformeerd en verbonden. 

RESA logoWe hebben afgesproken om zelf de actuele informatie over activiteiten aan te leveren. Dit kan snel en eenvoudig via de agendastructuur en een handig formulier. De reservering van de Maartenskerk of een zaal in de Koningshof is gekoppeld aan de activiteitenmelding via het Reserverings- en Agenda-systeem (RESA).


Alle contactgegevens, inleveradressen en het formulier zijn te vinden op de contactpagina onder het hoofdstuk Kerngroep Communicatie.

Lees verder

Vieringen

In de vieringen klopt het hart van onze gemeente. We komen bijeen om God te loven en met elkaar te delen: blijdschap en verdriet, gebeden, liederen en verhalen, brood en wijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om in de kerk 'op verhaal te komen'.

Rond het licht, dat leven doet
groeten wij elkaar met vrede;
wie in voor- of tegenspoed
zegen zoekt, mag binnentreden
(lied 287)

Wij willen graag een eigentijdse gemeente zijn. De liturgie in de eredienst is tijdloos, maar de eeuwenoude Bijbelse woorden zijn de inspiratiebron voor mensen van nu; voor ons persoonlijk leven en voor onze plaats in de samenleving. In de vieringen neemt muziek een belangrijke plaats in.


De onderwerpen in dit menu Vieringen staan hieronder.
Op de pagina Kerngroep Eredienst kunt u alles lezen over de taken van deze kerngroep.

Lees verder

Kerngroep Ontmoeten en Verdiepen

1.1.6 Kop KG OV iStock 873403476 1180x300

 

 

LijstkalenderMaandkalender

De kerngroep Ontmoeten#Verdiepen organiseert in en om de Doornse Maartenskerk activiteiten, waarbij wij elkaar kunnen ontmoeten en ons geloof verdiepen.

Voor seizoen 2024/2025 kozen wij het thema ‘Hoop(vol)’. Hiermee hopen wij inspiratie te bieden voor waardevolle ontmoetingen en verdiepende gesprekken, die vanuit het evangelie bijdragen aan een hoopvolle levenshouding.

Van september 2024 tot en met juni 2025 organiseren wij (kunst)lezingen, workshops, boekbesprekingen, filmavonden, excursies, etc. Wij denken daarmee een gevarieerd programma te bieden voor diverse leeftijden.

In het kader van ‘kerk van binnen naar buiten’ bieden wij onze activiteiten nadrukkelijk ook aan voor hen die minder kerkelijk betrokken zijn.
Iedereen is welkom!

Voor alle O#V-activiteiten geldt: Geen vervoer? Dan bestaat de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden. Neem tijdig contact met ons op. De contactgegevens staan op de contactpagina onder hoofdstuk Ontmoeten en Verdiepen. 

Ons programma is afzonderlijk samengevat in de O#V-kalender, te vinden onder de bovenstaande pictogrammen.

Ook staat ons programma in het programmaboekje hieronder (uitgave augustus 2024). Maak de presentatie beeldvullend door hieronder op beeldvullend.jpegte klikken en klik op terug_pagina.jpeg om weer terug te keren naar deze pagina.

Lees verder

Kerngroep Diaconaat

De kerngroep Diaconaat wordt kortweg "de diaconie" genoemd.

Het bestuur van de diaconie bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester en een aantal diakenen. Diakenen zijn gemeenteleden die benoemd zijn in het ambt van diaken. Zij hebben geheimhoudingsplicht en een belangrijke rol als voortrekker in de diaconale roeping van de gemeente. Die diaconale roeping kun je als volgt samenvatten:

  • delen van wat de gemeente aan gaven geschonken is (niet alleen collectes en giften, maar ook wat mensen zelf of samen voor andere mensen kunnen doen)
  • helpen waar geen helper is
  • als mensen rondom Jezus opkomen voor vrede en gerechtigheid

Om haar werk goed en onafhankelijk te kunnen doen, mag de diaconie zelfstandig besluiten nemen. Jaarlijks stelt de penningmeester een begroting en jaarrekening op, die aan de kerkenraad ter goedkeuring worden voorgelegd.

Behalve de diakenen zijn er allerlei diaconale werkgroepen binnen de diaconie:

Diaconie organogram boom

Door haar werk is de diaconie ook gesprekspartner voor andere organisaties op maatschappelijk terrein. Er is samenwerking met en/of (financiële) ondersteuning aan de volgende organisaties: Stichting Schuldhulpmaatje, Stichting Schuldhulp Utrechtse Heuvelrug (SHM), Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug, Stichting Timon, Het vakantiebureau. Daarnaast is er samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug (o.a. Sociale Dorpsteams) en is er deelname aan het Netwerk Minima. Ook maakt de diaconie deel uit van het Diaconaal Platform Utrechtse Heuvelrug.

Giften zijn welkom. Wilt u het doel van de gift vermelden?

Contactgegevens en bankrekeningnummer staan op de contactpagina onder hoofdstuk Diaconaat. : NL14 RABO 0385 2175 52 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Doorn met vermelding van het doel.

Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onze activiteiten zijn terug te vinden in de tegelbalk hieronder. 'Schuif eens rond'  en klik op een tegel voor meer informatie.

Activiteiten en informatie van de Diaconie

  • Avondmaals-viering

     
    Het voorbereiden van de avondmaalsvieringen

  • Werkgroep KIA-ZWO


    Delen wat ons gegeven is, in Nederland en wereldwijd

  • Werkgroep Verborgen Armoede


    Tijdelijk krap bij kas

  • Senioren-activiteiten


    Meer dan alleen sociale evenementen...

  • Noodhulp


    Voor een boodschap of ziekenhuisbezoek

  • Autovervoer erediensten Maartenskerk


    Haal- en brengservice

  • Oogst- en Maaltijddienst


    Dankbaarheid voor onze overvloed en zorg voor elkaar

  • Vluchtelingenwerk


    Hulp voor mensen op de vlucht

  • Bloemengroet


    Troost en meedeleven

  • Fruitactie Het Zonnehuis


    Aandacht voor de zieke medemens

  • Groene kerk

    Duurzaamheid

  • Prikkersgilde


    Duurzaamheid
    Groene kerk

  • Repair- en Ontmoetingscafé

    Duurzaamheid
    Groene kerk

  • ANBI-status

Verplaats de tegelbalk en klik op een tegel voor meer informatie. U wordt vervolgens doorverwezen naar een van de onderstaande onderwerpen. Bij elk onderwerp kunt u weer naar boven navigeren.
  • Avondmaalsvieringen

    Kerngroep Diaconaat

    Erediensten

    Wereldwijd vieren christenen het Heilig Avondmaal, ook bekend als de Maaltijd van de Heer. Deze bijzondere maaltijd heeft een diepe betekenis en symboliek. Christus nodigt ons persoonlijk uit, en uit liefde gaf Hij Zijn leven om ons te bevrijden.

    In onze gemeente verzamelen we ons rond de avondmaalstafel, waar brood en wijn of druivensap staan. We herinneren ons dat Jezus zelf brood en wijn vergeleek met Zijn lichaam en bloed. De voorganger breekt het brood en schenkt de wijn in. De gemeente ontvangt een stukje brood en een bekertje druivensap.

    Een van de Avondmaalsvieringen vindt plaats tijdens de Oogst- en Maaltijdsdienst in november. De Avondmaalsgroep zorgt voor een goed verloop van deze heilige gebeurtenis.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Werkgroep KIA-ZWO

    Kerngroep Diaconaat

    Het doel van de werkgroep Kerk in Actie/Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (KIA/ZWO) is om geïnspireerd door Jezus Christus te delen wat ons gegeven is, om hoop te bieden en mensen tot hun recht te laten komen. De commissie moedigt ons aan om onze blik te verruimen en aandacht te hebben voor minder bevoorrechte groepen in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks wordt hiervoor een collecterooster opgesteld met projecten op het gebied van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking  

     

     

     

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Werkgroep verborgen Armoede

    Kerngroep Diaconaat

    De Werkgroep Verborgen Armoede heeft als doel om huishoudens die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen via eenmalige financiële interventies. Dit kan bijvoorbeeld gaan om noodzakelijke reparaties van apparatuur of de aanschaf van een fiets of wasmachine die het beperkte budget van deze huishoudens te boven kunnen gaan.

    Jaarlijks verzorgt de werkgroep een kerstactie, waarbij een kerstattentie in de vorm van waardebonnen wordt bezorgd bij geselecteerde adressen. Als de financiële middelen het toelaten, organiseren ze ook een zomeractie. Met deze actie geven ze gezinnen met jonge kinderen, die met weinig rond moeten komen, een financiële bijdrage zodat ook zij een leuk dagje uit kunnen organiseren.

    De werkgroep is afhankelijk van giften en collecte-opbrengsten van onder andere de Maartenskerkgemeente en bijdragen vanuit de Caritas parochie Sint Maarten. Als u een gift wilt doen aan de werkgroep Verborgen Armoede, kunt u uw bijdrage overmaken naar de bankrekening van de diaconie (zie hierboven) onder vermelding van “Gift Verborgen Armoede”.

    Heeft u een hulpvraag voor financiële ondersteuning? Mail naar verborgen armoede. Het mailadres vindt u op de contactpagina bij Kerngroep Diaconaat. Er wordt dan contact met u opgenomen.

    Terug naar het takenoverzicht van de Diaconie

  • Seniorenactiviteiten

    Kerngroep Diaconaat

    Onze senioren komen maandelijks samen, verenigd door vriendschap, nieuwsgierigheid en een verlangen naar gezelligheid. Deze bijeenkomsten zijn meer dan alleen sociale evenementen; ze vormen een levendige traditie waarin ervaringen worden gedeeld, herinneringen worden opgehaald en nieuwe vriendschappen worden gesmeed.

    De programma's variëren tussen themamiddagen, uitgaansdagen, maaltijden, etc. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen een gelegenheid om te vieren, maar ook om elkaar te steunen. We delen onze zorgen, lachen om kleine ongemakken en bieden een luisterend oor. De band tussen de senioren groeit met elke ontmoeting, en we weten dat we nooit alleen zijn.

    Dus, als je ooit een groep vrolijke senioren ziet samenkomen, weet dan dat er meer achter die glimlachende gezichten schuilt dan alleen gezelligheid.

     

     

     

     

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Noodhulp

    Kerngroep Diaconaat

    Heeft u hulp nodig voor bijvoorbeeld autovervoer of begeleiden naar het ziekenhuis of de specialist, een boodschap doen of medicijnen ophalen? In dat geval kunnen wij hulp bieden.

    Heeft u hulp nodig? Mail of bel naar noodhulp. De contactgevens vindt u op de contactpagina onder kerngroep Diaconaat.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Autovervoer Erediensten

    Kerngroep Diaconaat

    Als u slecht ter been bent, kan halen en brengen naar de eredienst op zondagmorgen een enorme hulp zijn.  Gemeenteleden halen u vooraf van huis en brengen u na afloop weer thuis.

    Heeft u behoefte aan vervoer? Het mailadres of telefoonnummer staat op de contactpagina onder kerngroep Diaconaat.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Oogst- en Maaltijddienst

    Kerngroep Diaconaat

    Jaarlijks wordt in november de Oogstdienst gehouden, samenvallend met de Maaltijddienst.

    Door en voor gemeenteleden worden in de week voorafgaand aan de dienst bakjes met fruit gevuld. Na afloop van de dienst worden deze bakjes meegenomen door gemeenteleden en uitgereikt aan gemeenteleden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

    Een belangrijk onderdeel van de Oogst- en Maaltijddienst is de viering van het Heilig Avondmaal. Lees hier de informatie over onze Avondmaalsvieringen.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Vluchtelingenwerk

    Kerngroep Diaconaat

    Samen met andere organisaties zet Vluchtelingenwerk zich in voor een gastvrije en ondersteunende gemeenschap voor mensen die op de vlucht zijn. Laten we blijven streven naar een wereld waarin niemand aan zijn lot wordt overgelaten en waarin we elkaar helpen, ongeacht onze achtergrond.

     

     

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Bloemengroet

    Kerngroep Diaconaat

    Elke week tijdens de kerkdienst staan er twee boeketten klaar. Deze zijn bedoeld voor mensen die ziek zijn, in het ziekenhuis hebben gelegen, of wat troost en meeleven kunnen gebruiken. Voorafgaand aan de dienst kunnen gemeenteleden hun naam op de begeleidende kaart schrijven.

    Na de eredienst worden de bloemen bezorgd door één van de diakenen en iemand van onze gemeente. Op deze manier laten we zien dat we als kerk naar elkaar willen omzien en aandacht voor elkaar hebben. Want ‘de kerk’ zijn we met en voor elkaar. 

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Fruitactie Het Zonnehuis

    Kerngroep diaconaat

    Tijdens Koningsdag organiseert Het Zonnehuis een fruitactie. Gemeenteleden stellen fruitschalen samen en plaatsen deze op de afdelingen. De hoeveelheid fruit per schaal stemt overeen met het aantal personen op de afdeling. Deze actie is bedoeld voor alle bewoners, niet alleen voor kerkleden. Ook rond Kerst vindt een vergelijkbare actie plaats.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Groene kerk

    Kerngroep diaconaat

    groenkerkAls onderdeel van onze dienst aan de wereld voelt onze kerk zich geroepen om zorg te dragen voor de aarde en actie te ondernemen om deze leefbaar te houden en door te geven aan toekomstige generaties.

    Sinds 2013 zijn we een Groene Kerk. Dit betekent dat we ons actief inzetten voor duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van onze gemeenschap. Zo hebben we een Groene Kerkpagina in ons kerkblad Kruispunt, ruimt het Prikkersgilde Maartenskerk maandelijks afval op rondom onze kerk en in het centrum van Doorn, repareren we allerlei spullen in het Repaircafé en organiseren we activiteiten onder de vlag van Ontmoeten en Verdiepen.

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Prikkersgilde

    Kerngroep Diaconaat

    groenkerkAls onderdeel van onze dienst aan de wereld voelt onze kerk zich geroepen om zorg te dragen voor de aarde en actie te ondernemen om deze leefbaar te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Daarom ruimen we eens per maand afval op rondom onze kerk en in het centrum van Doorn.

    Lees alles over het Prikkersgilde in het thema Ontmoeten.

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

  • Repair- en Ontmoetingscafè

    Kerngroep diaconaat

    groenkerkBij de Maartenskerkgemeente worden duurzaamheid, betekenisgeving en ontmoeting hoog in het vaandel gedragen. Twee bijzondere initiatieven die deze waarden belichamen, zijn het Repair- en het Ontmoetingscafé waar je terecht kunt voor een reparatie of een leuke ontmoeting.

    Lees alles over het Repair- en Ontmoetingscafè in het thema Ontmoeten.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van de Diaconie

Lees verder

Kerngroep Pastoraat

Het pastoraat is als een warme omhelzing binnen onze gemeenschap. Het is het liefdevolle samenzijn waarin we elkaar ontmoeten, bijstaan en inspireren. Als een zorgzame familie zijn we allemaal elkaars “pastor”. De kerngroep, bestaande uit pastoraatsouderlingen, coördinatoren, een secretaris en een predikant, komt regelmatig samen om ervaringen te delen en zich verder te bekwamen. We zijn verdeeld in secties, elk met een toegewijd team van predikanten, ouderlingen en diaken.

Het pastoraat bezoekt gemeenteleden in tijden van vreugde en verdriet. We lopen een stukje mee in elkaars leven, binnen het perspectief van Gods verhaal. En soms reiken we zelfs uit naar hen die niet meer bij kerk en geloof betrokken zijn. Als pastoraatsouderlingen verwelkomen we nieuwe gemeenteleden en dragen we medeverantwoordelijkheid voor onze kerkdiensten en het beleid van de gemeente.

Ook organiseren wij met werkgroepen stiltemomenten voor ruimte voor jezelf en de ander en ondersteunen wij met publicaties, bijvoorbeeld de publicaties over Wensen rondom de uitvaartsviering en Tot hier... en door (dementiebegeleiding).

Samen zijn we een baken van liefde, hoop en verbondenheid.

Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onze activiteiten zijn terug te vinden in de tegelbalk hieronder. 'Schuif eens rond'  en klik op een tegel voor meer informatie.

Activiteiten van het Pastoraat

  • Sectiepastoraat

    Ontmoeten, bijstaan, inspireren

  • Viering Huize Beatrix en het Zonnehuis

    Samen in Zijn licht, met liefde en hoop

  • Even tot hier... en weer verder

    Verlies van wat je vertrouwd geworden was

  • Wensen rondom de uitvaartsviering

     Op het kruispunt van ons leven 

  • Gedachteniszondag

    Wij gedenken  onze overledenen...

  • Allerzielen


    Ruimte voor herinnering in het licht


     

  • Kapelgebed


    Ruimte voor jezelf en voor elkaar.

  • De Stiltekapel


    Ruimte voor stilte en gedachtenis

  • Kringen

    Voor gesprek en ontmoeting

Verplaats de tegelbalk en klik op een tegel voor meer informatie. U wordt vervolgens doorverwezen naar een van de onderstaande onderwerpen. Bij elk onderwerp kunt u weer naar boven navigeren.
  • Sectiepastoraat

    Kerngroep Pastoraat

     

    Onze gemeente is opgedeeld in verschillende secties, elk met hun eigen team van pastoraal ouderlingen en contactpersonen. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met de gemeenteleden in hun sectie. Dit kan variëren van huisbezoeken en pastorale gesprekken tot het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten die de onderlinge band versterken.

    Ga hier naar de  Sectie-indeling

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Viering Huize Beatrix en het Zonnehuis

    Kerngroep Pastoraat

    Elke maand vindt er in Huize Beatrix en Het Zonnehuis te Doorn een bijzondere kerkelijke bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomsten zijn een vast onderdeel van het leven in het verpleeghuis en worden door de bewoners met dankbaarheid verwacht. Voor velen is deze maandelijkse bijeenkomst een moment van rust en spirituele ontmoeting.

    Wilt u informatie over deze vieringen? Mail naar de contactpersonen. Deze zijn te vinden op de contactpagina onder kerngroep Pastoraat.

     

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Even tot hier... en weer verder

    Kerngroep Pastoraat

     
    Verlies van wat je vertrouwd geworden was

    Voorzijde boekje Even tot hierflipbook even tot hier  Stap voor stap de weg zoeken. Voor wie met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie te maken krijgt in eigen leven of dat van een naaste, vriend, kerkgenoot of buurvrouw, verandert er veel. Wat in het contact altijd vanzelfsprekend leek, klopt gaandeweg steeds minder. Het is zoals je met lopen op een lastig begaanbaar pad steeds plek moet zoeken voor je voet en.. even tot hier….

    en weer verder: Teun Kruijswijk Jansen en Conny Sonneveld-Geldof maakten een losbladig boek dat heel behulpzaam kan zijn in het gesprek met iemand die dementie heeft en in het “gesprek met jezelf” voor wie herinneringen en woorden niet meer goed kan vasthouden. In alle kleuren van de regenboog komt leven en beleven langs in dit boek en Andries Goovaart schreef er liederen voor, waarvan u er eentje kunt beluisteren.

    Het boekje is vooralsnog in een kleine oplage gemaakt en ontwikkeld binnen de Maartenskerkgemeente. Voor gemeenteleden die het aangaat is het boek gratis ter beschikking; voor anderen die het boekje graag willen gebruiken, kost het €25,00.

    Voor een kleine impressie van het boekje kunt door het inkijkexemplaar bladeren. Hebt u belangstelling voor het boekje? Wilt u het graag eens in handen hebben en doorbladeren? Mail naar de kerngroep pastoraat. De contactgegevens vindt u op de contactpagina onder kerngroep Pastoraat.



    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Wensen rondom de uitvaartsviering

    Kerngroep Pastoraat

     
    Op het kruispunt van ons leven

    Voorzijde boekje Wensen rond de uitvaartEen gesprek over sterven en afscheid nemen is niet gemakkelijk. Tegelijkertijd kan het hele mooie momenten opleveren! Het boekje Wensen rondom de uitvaartviering - een uitgave onder verantwoordelijkheid van de Kerngroep Pastoraat - nodigt uit om in gesprek te gaan met uw naasten over het moeilijke onderwerp van onze eindigheid. Het biedt de mogelijkheid om na te denken over wat voor u belangrijk is in leven én in sterven.

    Misschien herkent u het wel: u hebt ergens in een laatje wat briefjes liggen met daarop een mooie (bijbel)tekst of een lied dat u graag zingt. Dit boekje is bedoeld om u te helpen uw wensen ten aanzien van de inhoud van uw uitvaart te bundelen en te bespreken met uw naasten. Die losliggende briefjes kunnen op die manier een plaats krijgen in dit werkboekje. Door in dit boekje de kernteksten uit uw leven op te schrijven heeft u materiaal in handen om met de mensen om u heen in gesprek te gaan. Het kan als richtingwijzer fungeren om met elkaar een betekenisvolle uitvaartviering samen te stellen die passend is bij u en waar ook uw naasten zich zoveel mogelijk in kunnen herkennen. De teksten die u kracht geven zijn vaak ook de teksten die weergeven hoe u God ervaart in uw leven.

    Tevens vindt u in het boekje een voorbeeld van een uitvaartliturgie en vragen om met uw naasten te bespreken. Zo ontstaat er een waardevol document, wat later houvast kan bieden bij de voorbereiding van de uitvaart.

    Het boekje is te verkrijgen bij uw sectiecontactpersonen en ligt in het documentatierek in de kerk.
    Ga hier naar de sectie-indeling.
    De contactpersonen zijn te vinden op de contactpagina onder hoofdstuk Secties

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Gedachteniszondag

    Kerngroep Pastoraat

     

     Ruimte voor het gedenken van je dierbaren

    Gedachteniszondag is een speciale dag op de christelijke kalender. Het valt op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, meestal voor Advent. Tijdens deze dag worden alle namen van mensen die in dat jaar zijn overleden, hardop genoemd tijdens een speciale dienst. Het is een moment waarop nabestaanden hun geliefden kunnen herdenken en een kaars kunnen aansteken ter nagedachtenis. Het is een dag om stil te staan bij de dood en het uitzicht op het eeuwige leven, en om vooruit te kijken naar de toekomst na Gedachteniszondag .

     Het kerkelijk jaar eindigt in november. Kijk op de homepage onder 'Activiteiten en erediensten' of onder de knop Kalender alle activiteiten wanneer de Gedachtenisviering wordt gehouden.


    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Allerzielen

    Kerngroep Pastoraat

     
    Ruimte voor herinnering in het licht

    Elk jaar in november brengt Allerzielen ons samen. Het is een tijd om te rouwen, te herinneren en te troosten. We staan stil bij onze geliefden en bij hen die we missen. Samen of alleen zoeken we verbondenheid en kracht. 

    Lees hierover alles in het thema Verstillen.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Kapelgebed

    Kerngroep Pastoraat

     
    Ruimte voor jezelf en voor elkaar

    Eens in de twee weken is er op donderdagavond een bidstond in de kapel van de Maartenskerk of in de Koningshof. In de stilteruimte komen we bij elkaar om te bidden voor onze gemeente en voor de wereld om ons heen.

    Lees hierover alles in het thema Verstillen.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • De Stiltekapel

    Kerngroep Pastoraat

     

    Ruimte voor stilte en gedachtenis

    De kapel van onze kerk is een kleine, stille ruimte waarin u even de stilte kunt zoeken en bijv. een lichtje kunt ontsteken, waar men kan mediteren en waar een dierbare overledene kan worden herdacht. Het is een plek van bezinning en gebed voor iedereen, ook voor hen van buiten onze geloofsgemeenschap.

    In twee boeken lezen we de namen van hen die werden gedoopt en van hen die ons ontvielen. Aan de muur hangen gedachteniskruisjes met de namen van hen die dit jaar zijn overleden.

    De Stiltekapel is bereikbaar via de zij-ingang (corridor) van de Maartenskerk. Openingstijden:

    • Op zondag zowel voor als na de eredienst op zondag
    • Gekoppeld aan de openingstijden van de Koningshof. Afstemmen met de beheerder, zie de contactpagina onder Vergadercentrum Koningshof

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

  • Kringen

    Kerngroep Pastoraaat

     

    Wie graag anderen wil ontmoeten en met hen in gesprek wil, is van harte welkom in ons kringenwerk. Een kring biedt ruimte voor ontmoeting en verdieping binnen een kleine groep mensen die elkaar gaandeweg beter leert kennen en naar elkaar kan omzien.

    Voor informatie en opgave voor één van deze kringen kunt u terecht bij de desbetreffende contactpersoon of bij de coördinator van het kringenwerk. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina onder Kringen.

    Terug naar het activiteitenoverzicht van het Pastoraat

Lees verder